THAJSKÁ MASÁŽ NOHOU




Je prováděna na chodidle a nártu. Vychází ze zkušenosti, že na chodidle se nachází zobrazené celé lidské tělo.
 
Slouží k vyladění organismu, povolení křečí, detoxikace organismu. Cíleně posilujeme příslušné orgány nebo části těla.

Relaxační a energeticko-harmonizačně uvolňující masáž chodidel a nohou. Pracuje se na energetických drahách chodidel a nohou až ke kolenům.
 
Masáž je kombinací uvolňujících technik, akupresury, protahování, uvolňování napětí v kloubech (kotník, prsty) a uvolnění ztuhlého svalstva lýtek. Za pomoci speciálního dřevěného kolíčku se provádí hluboká stimulace akupresurních bodů, které odpovídají jednotlivým vnitřním orgánům.
 
Doteky během celé masáže jsou vždy cílené a není používáno síly, jako v tradičním thajském pojetí. Tlak je vhodně uzpůsoben našemu evropskému vnímání tlaku a bolesti, takže celkově se budete cítit uvolnění a zbavení stresu, v dobré náladě a s pocitem lehkých nohou.
 

 

Historie:

Technika masáže pochází z chrámové školy Wat Pho v Bangkoku a v Thajsku patří k nejčastěji požadovaným masérským službám. Tato metoda je stará 3000 let a svůj původ má ve staré Číně jako tradiční masáž chodidel.

Účinek:

Je prospěšná z důvodu povzbuzení činnosti orgánů dýchací, trávicí, vylučovací soustavy a zlepšuje krevní a lymfatický oběh. Masáž navozuje déletrvající pocit uvolnění, lehkosti, zbavuje nejen únavy a bolestí nohou, ale uleví i křečovým žilám či bolestem hlavy. Při pravidelné aplikaci svým harmonizačním účinkem na celé tělo vhodně udržuje člověka v dobré fyzické i duševní pohodě.

Kontraindikace:

nekompenzovaná hypertenze, diabetes a choroby srdce, plísňová onemocnění nohou či jiná kožní onemocnění chodidel, u žen těsně před a první dny menstruace, těhotenství






 

webmaster: i-Pages.cz 2013 © i-pages