Bambusová masáž

Bambus je stále zelená dřevnatá rostlina, kterou můžeme nalézt v Asii, některých částech Afriky i na americkém kontinentě. Patří mezi nejrychleji rostoucí rostliny, navíc může dorůst až 40 metrů. V mnohých kulturách, především v Číně, Indonésii a Japonsku, byl bambus považován za symbol mládí, dlouhověkosti, životní energie, míru a rovnováhy. Z tohoto důvodu začal být používán i jako nástroj východních tradičních léčebných metod.

Dnes věříme schopnostem této podivuhodné rostliny ještě více, neboť je vědecky dokázáno, že má dvě neobvyklé vlastnosti, které se nazývají piezoelektrický a pyroelektrický efekt. To znamená, že stonek bambusu vytváří elektrický potenciál, jestliže je na něj vyvíjen tlak nebo jestliže se zahřívá. Bambus tak svými přirozenými schopnostmi pomáhá uvolňovat svaly, které na slabé elektrické napětí reagují.

Tradiční bambusová masáž se tedy provádí bambusovými tyčemi různé délky a tloušťky, které se předem nahřívají, a bývá zvykem používat bambusový olej, ale můžeme jej nahradit kterýmkoli jiným masážním olejem. Následně se zvláštními pohyby masíruje libovolná část těla. Bambusová masáž může být velmi jemná, relaxační, uklidňující, ale na druhou stranu také stimulující, povzbuzující a intenzivní podle typu provedení.

Masáž bambusem je vhodná ke kombinacím s jinými metodami, např. Shiatsu, masáž lávovými kameny, lymfatická masáž a další. Prospívá krevnímu oběhu, lymfatickému systému, nervovému systému a napomáhá k uvolnění svalstva.

 

webmaster: i-Pages.cz 2013 © i-pages